Hasta Yatağı Modelleri

Hasta Yatağı Modelleri

HASTA YATAĞI TÜRLERİ VE İŞLEVLERİ

Hasta yatakları, yatalak olan veya yatakta tedavi gören hasta, yaşlı ve engelli kişilerin yaşam konforunu iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş tıbbı yataklardır. Genellikle hastanelerde kullanılmak için geliştirilirler. Fakat günümüzde evlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

Hasta yatakları, kullanım şekli olarak ikiye ayrılmaktadır: Manüel hasta karyolası ve motorlu hasta karyolası.

Manüel hasta karyolası, hasta yatağının sırt, baş, yükseklik vb. ayarlarının el ile mekanizma yardımı ile yapıldığı karyolalardır. Bu ürünlerde hasta yatağının hareketlerini en iyi ve verimli şekilde sağlamak için mutlaka ikinci bir kişinin yardımına da ihtiyaç vardır.

Motorlu hasta karyolası, hasta yatağının hareketlerinin el kumandası ve motor kullanımı ile ayarlandığı, kullanımı daha kolay olan hasta karyolalarıdır. Bu ürünlerde hasta, yaşlı veya engelli olan kişi elini kullanabiliyor ise hasta yatağının hareketlerini kendisinin istediği gibi yönetebilir.

İşlevine göre hasta yatakları

Tek motorlu, çift motorlu, üç motorlu ve dört motorlu olarak 4’e ayrılmaktadır.

Tek motorlu hasta yatağı, genellikle manüel olarak üretilir. Bu yatakta yalnızca sırt ayarı vardır. Hastayı oturma pozisyonuna getirir.

Çift motorlu hasta yatağı, manüel ve elektronik olarak üretilmektedir. Bu yatakta ayak ve sırt ayarı bulunmaktadır. Bakıma ihtiyaç duyan kişi oturma pozisyonuna kolaylıkla getirilir ve ayaklarına da pozisyon verilir.

Üç motorlu hasta yatağı, manüel ve elektrikli olarak üretilmektedir. Bu yatakta yükseklik, ayak ve sırt ayarı vardır. Yükseklik ayarı hasta bakıcının hataya daha kolay biçimde müdahale edebilmesi için geliştirilmiştir.

Dört motorlu hasta yatakları da manüel ve elektrikli olarak üretilmektedir ve bu yatakta yükseklik, ayak ve sırt ayarı el kumandası ile yapılır. Oldukça kullanışlı, son teknoloji bir üründür.

Ayrıca full abs, asansörlü ve bazalı modelleri de vardır.

Full abs hasta yatağı, tamamen anti bakteriyeldir. Karyolanın üst kısmında bulunan delikler sayesinde terleme önlenir. Ayak, sırt ve baş kısımları elektrik motorları aracılığıyla kolaylıkla hareket eder. İki motorlular arasında en çok tercih edilen yataktır. Korkuluklar hijyenik ve mikrop oluşumunu tamamen önleyici özelliktedir.

Asansörlü hasta yatağı, piston ile çalışmaktadır. Yüksekliği istenilen derecede ayarlanır. Anti bakteriyel özelliktedir.

Bazalı hasta yatağı, ev karyolası tipindedir. Ev karyolasın benzer olması nedeniyle normal bir karyola olarak kullanılabilir. Ayak ve baş kısmı istenilen yüksekliğe ayarlanabilir. Yana yatar.

İlgili Ürünler