Hasta Karyolası Nasıl Olmalıdır?

Hasta Karyolası Nasıl Olmalıdır?

Hasta karyolası normal yataklardan daha farklı bir amaca sahiptir. Bu yüzden öncelikle hasta yatakları, ortopedik olmak zorundadır. Ardından da hastanın vücuduna göre biçim alabilecek yumuşaklıkta ve rahatlıkta olmak zorundadır. Ayrıca korkulukları da istenildiği vakit çıkarılabilecek bir yapıda olmalıdır.

Baş kısmı ekstra rahat ve yumuşak olmalıdır. Yastık seçimi de anatomik bir yapıda olanlardan seçilmelidir. Hasta çoğunlukla aynı pozisyonda yatacak olduğundan baş ve boyun kesinlikle zedelenmemelidir. Seçtiğiniz yatağın modelinin havalı hasta yatağı olması da konfor bakımından büyük önem taşımaktadır. Böylece yapılan seçim, hasta kişinin uzun sürede konforlu ve hijyenik bir istirahat geçirmesini sağlamaktadır.

Ayrıca yatağın yüksekliği ne çok alçak olmalıdır ne de çok yüksek olmalıdır. Hasta kişi kendi kendine hareket edebiliyor ise yataktan inip kalkmasını kolay kılacak bir yüksekliğe sahip olmalıdır. Yatağın yükseklik ayarı kumanda ile kontrol edilebilen yatak modelleri genellikle daha çok işlevseldir. Böyle bir şekilde tercih yapılması en ideal olanıdır. En ideal hasta yatağı seçimi yapmadan önce bir doktordan yardım ve görüş alabilirsiniz. Böylece hasta kişinin ihtiyaç duymakta olduğu konfora yönelik bir hasta yatağı seçilebilir.

Hasta karyolası güvenliği hakkında fazlası ile önem taşımakta olduğunu düşündüğümüz bir diğer konu ise karyola tekerleklerinin yatak platformuna sağlam şekilde kaynatılmış olmasıdır. Hasta kişi yatağa yerleştirme sırasında kırılan bir tekerlek, hasta kişinin yataktan düşmesine ve ciddi bir içimde yaralanmasına sebep olabilir. Bu biçimde kötü olayların yaşanmasını engellemek için de hasta karyolası tekerlerini sağlam bir biçimde karyola ile birleştirmek, hasta yatağı imalatı yapan firmaların dikkat etmesi gerektiği en önemli hususlardan biridir.

İlgili Ürünler